Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά της πόλης να στολίσουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος. Ήδη, μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Το δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, το απόγευμα της Παρασκευής...

Στις 9 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι τα παιδιά της Αθήνας που θα βρεθούν στο Σύνταγμα θα μπορούν να στολίζουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, με συνοδεία μουσικής και δώρων.

Μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου της Αθήνας έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα διακοσμήσουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένη από τους φοιτητές της σχολής ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στις 6 το απόγευμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης.

Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη και θα προσπαθήσουν να δώσουν την εικόνα της πραγματικής Αθήνας.

Τα φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες και θα έχουν ως επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ, ταυτόχρονα, η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

Σύνθημα είναι το «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» και στόχος του Δήμου Αθηναίων ήταν να επικρατήσει εορταστικό κλίμα, παρά την κρίση που μαστίζει την πόλη. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com