Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της στρατιωτικής αστυνομίας ξέσπασαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Οι νέες συγκρούσεις άρχισαν από χθες Πέμπτη και συνεχίστηκαν και σήμερα όταν διαδηλωτές -αφού έκλεισαν οι κάλπες του β' γύρου των βουλευτικών εκλογών- ζήτησαν εκ νέου να παραδώσει ο στρατός την εξουσία...

Διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον μελών της στρατιωτικής αστυνομίας νωρίς το πρωί σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγή ασφαλείας, έπειτα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ένας ακτιβιστής, που συμμετείχε σε καθιστική διαμαρτυρία, τέθηκε υπό κράτηση και ξυλοκοπήθηκε.

Λίγο μετά τα ξημερώματα η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα για να απομακρύνει τους περίπου 300 διαδηλωτές.

«Ένα κορίτσι που ήταν πίσω μου σκόνταψε και έπεσε. Σταμάτησα για να την βοηθήσω και οι στρατιώτες μάς χτυπούσαν με γκλομπ για δύο λεπτά και μάς έσυραν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου» δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Ο ακτιβιστής, ο οποίος όπως έγινε γνωστό ονομάζεται Αμπούντι Ιμπραήμ συνελήφθη ενώ απομακρυνόταν από την καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιείτο έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο του Καΐρου.

Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει έναν χώρο έξω από το υπουργείο από τα τέλη Νοεμβρίου και ζητούν την παραίτηση της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com