Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Ο ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ

Το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας κέρδισε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, παρατείνοντας τη μάχη του κατά της έκδοσης στη Σουηδία, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις...

Πλέον η υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ έχει 14 ημέρες για να ασκήσει και τυπικά έφεση, και αυτό σημαίνει ότι η παραμονή του στη Βρετανία θα παραταθεί έως ότου εξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο το αίτημα.

Το δικαίωμα προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο (Supreme Court) αναγνώρισε τη Δευτέρα στον ιδρυτή του WikiLeaks το Ανώτερο Δικαστήριο της Βρετανίας (High Court) -ενώπιον του οποίου είχε χάσει τον περασμένο μήνα τη μάχη κατά της έκδοσης.

Η δικαστική απόφαση που επιτρέπει την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο συνιστά νίκη για τον Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς εάν το αίτημα είχε απορριφθεί θα έπρεπε αναγκαστικά να εκδοθεί στη Σουηδία.

Οι συνήγοροί του επικαλέστηκαν ζήτημα δημόσιου συμφέροντος για την υπόθεση και παραπομπή της υπόθεσης σε ανώτατο δικαστήριο.

Ο Ασάνζ είχε φυλακιστεί για εννέα ημέρες μετά τη σύλληψή του. Απελευθερώθηκε με εγγύηση μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2010 και έκτοτε ζει σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι ενός εύπορου υποστηρικτή του WikiLeaks στην ανατολική Αγγλία.

Ο ιδρυτής του δικτυακού τόπου που δημοσιοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ, προκαλώντας την οργή της Ουάσινγκτον, υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του έχουν πολιτικά κίνητρα.

Το 2010 ο WikiLeaks είχε δημοσιεύσει 391.832 διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ και 77.000 διαβαθμισμένα επίσημα έγγραφα του Πενταγώνου για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, καθώς και 250.000 τηλεγραφήματα ανάμεσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και 270 αμερικανικές διπλωματικές αποστολές. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com