Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

Στο πλαίσιο Κοινωνικής Πολιτικής και ευαισθησίας και μέσα σε ανανεωμένο κλίμα κινείται φέτος ο Δήμος Πεντέλης, αποτελούμενος από την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και την έδρα του, τα Μελίσσια. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη της ζωής των δημοτών του, συμπαραστέκεται εμφανώς μέσα από τις παροχές του...

Οι προσπάθειες αναβάθμισης στον κοινωνικό, πολιτισμικό και αθλητικό τομέα αλλά και στο ζήτημα της ιατρικής περίθαλψης αυξάνονται καθημερινά παρά. Με διάθεση για θετικές αλλαγές, ο Δήμος Πεντέλης πρωτοπορεί μέσα από τα πλούσια προγράμματα πολιτισμικών εργαστηρίων, την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και μέσα από την Εστία Δωρεάν παροχής Τροφίμων, Ρούχων και Οικιακού Εξοπλισμού.

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Δήμου Πεντέλης αποτελεί μια καινοτομία του Δήμου Πεντέλης, καθώς αποτελεί την ενοποιημένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και των τριών κοινοτήτων του Δήμου, η οποία είναι προσιτή σε όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο ξεκαθάρισμα των βιβλίων και στην κατηγοριοποίησή τους. Η βιβλιοθήκη της κάθε Δημοτικής Κοινότητας παραμένει στον χώρο που στεγάζεται σήμερα και από κει οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο της επιλογής τους.

Σχετικά με τις πολιτιστικές παροχές, ο Δήμος Πεντέλης δίνει αρκετές εναλλακτικές σε όλους τους δημότες της περιοχής. Οι δραστηριότητες των καλλιτεχνικών τμημάτων έχουν ξεκινήσει και τα μαθήματα Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Latin & Ευρωπαϊκών χορών και Παραδοσιακών χορών ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν τους δημότες. Ταυτόχρονα, μαθήματα κιθάρας, πιάνου, λαϊκών οργάνων, χορωδίας, αργεντίνικου ταγκού, σκακιού, ιστορίας τέχνης, κοσμήματος και εικαστικού παιδικού εργαστηρίου διοργανώνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης. Η ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας και της κοινωνικής ζωής αποτελεί κύριο μέλημα του δήμου.

Όσον αφορά στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης παρέχει προγράμματα εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο για τις έκτακτες ανάγκες αιμοδοσίας, Κοινωνικής Λέσχης και Εστίας Δωρεάν παροχής Τροφίμων, Ρούχων και Οικιακού Εξοπλισμού. Σκοπός της Κοινωνικής Λέσχης είναι η στήριξη ατόμων με ψυχικά νοσήματα, προκειμένου να αναπτυχθούν κοινωνικά μέσα από τη βοήθεια του Ψυχολόγου του Δήμου (κάθε Τρίτη 16.00 – 19.00 στο Δημοτικό Στέκι. Τηλ. 2108100901). Οι παροχές της Εστίας βοηθάνε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σε ειδικές περιπτώσεις διανέμεταιδωρεάν φαγητό κατ’ οίκον. Παράλληλα, παρέχει Σχολή Γονέων, η οποία λειτουργεί με συμβουλευτικό τρόπο για τους γονείς από ειδική Ψυχολόγο, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.

Σημαντικός τομέας στις παροχές του Δήμου Πεντέλης αποτελεί ο αθλητισμός. Οιαθλητικές παροχές του Δήμου περιλαμβάνουν κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, κολύμβηση, ρυθμική γυμναστική, τένις, αίθουσες βαρών και γυμναστικής. Το κλειστό κολυμβητήριο διαθέτει πισίνες για μικρά παιδιά, ενήλικες αλλά και ειδικές πισίνες για εγκύους. Τα σύγχρονα γήπεδα και η ποικιλία των αθλημάτων κινητοποιεί τους δημότες να αθληθούν και να γεμίσουν ενέργεια. Κατά τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται αγώνες από συλλόγους και δημότες που διασκεδάζουν φιλικά μέσα από το διαγωνιστικό κομμάτι.

Η προσχολική αγωγή είναι εξίσου σοβαρή για τον Δήμο Πεντέλης. Διαθέτει τρείς δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στα Μελίσσια, έναν στη Νέα Πεντέλη και ένα βρεφονηπιακό σταθμό στην Πεντέλη. Με δημιουργική διάθεση και αγάπη για τα παιδιά έχει δημιουργήσει τμήματα θερινής (Ιούνιος έως και Ιούλιος) δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά όπως: παιδικό παιχνίδι, παραδοσιακοί χοροί, σκάκι πηλό, ζωγραφική, καράτε και αθλοπαιδιές.

Επιπλέον, μεριμνά για την ανοιχτή περίθαλψη και αναψυχή των ηλικιωμένων δημοτών. Οι καθημερινοί έλεγχοι υγείας μεταφέρουν αισθήματα ασφάλειας ενώ για την ψυχαγωγία τους διοργανώνουν γιορτές, εκδρομές, καλοκαιρινές διακοπές, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και επισκέψεις σε μουσεία. Ταυτόχρονα, υπάρχει η παροχή της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευτών σε προγράμματα όπως ραπτική, ζωγραφική, Αγγλικά, αισθητική προσώπου, χορό και χορωδία. Τέλος, ο Δήμος Πεντέλης μεριμνά και για τα ηλικιωμένα άτομα που δεν αυτοεξυπηρετούνται καθώς έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», που στηρίζει σήμερα 80 οικογένειες. Τηλ. 2108040995

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε καθημερινά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεντέλης -Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Λόρδου Βύρωνος 1, Πεντέλη Τηλ.210 8042575 / 6974747439
Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com