Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΡΕΝ: ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ «ΟΧΙ»

Τη λύπη του για το βέτο του Ντέιβιντ Κάμερον στο δημοσιονομικό σύμφωνο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας εξέφρασε ο Ολι Ρεν, σημειώνοντας ότι η Βρετανία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο της Ευρώπης...

«Λυπάμαι πάρα πολύ για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν πρόθυμο να υιοθετήσει το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

«Αν η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να εμποδίσει την εποπτεία των τραπεζιτών και των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων του Σίτι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πρέπει όλοι να πάρουμε το μάθημά μας από την τρέχουσα κρίση και να συμβάλουμε στην επίλυσή της και αυτό αφορά και τον χρηματοπιστωτικό τομέα», ανέφερε.

«Επιθυμούμε μία δυνατή και δημιουργική Βρετανία στην Ευρώπη και επιθυμούμε η Βρετανία να είναι στο επίκεντρο της Ευρώπης και όχι στο περιθώριο», είπε χαρακτηριστικά.

Την απογοήτευσή της για την απόφαση της Βρετανίας να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε χθες και η γαλλική κυβέρνηση. «Θα ήταν προτιμότερο αν η Βρετανία είχε ακολουθήσει αυτό το ιστορικό κίνημα. Λυπούμαστε για την απόφασή (της). Είναι κρίμα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας η Βρετανία απέρριψε τα σχέδια για μια νέα ευρωπαϊκή Συνθήκη, που επιβάλλει αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία στα κράτη-μέλη της ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η προτεινόμενη συμφωνία απειλεί να εκθέσει τις ισχυρές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Λονδίνου σε εχθρικούς κανονισμούς από την ΕΕ.

Τα υπόλοιπα κράτη μέλη, ανάμεσά τους και τα 17 της ευρωζώνης, σχεδιάζουν τώρα να υιοθετήσουν μία ξεχωριστή συνθήκη, χωρίς τη Βρετανία, αφήνοντάς την για πρώτη φορά τόσο απομονωμένη στην ΕΕ.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ ανέφερε από την πλευρά του ότι το Λονδίνο «απομονώθηκε», σημειώνοντας ότι επί χρόνια η Βρετανία έβλεπε την Ευρώπη μόνο ως μία κοινή αγορά. «Είναι αξιολύπητο, θα θέλαμε (η συμφωνία) να έχει υπογραφεί και από τους 27. Για τη Βρετανία η Ευρώπη είναι μία αγορά, αλλά για εμάς είναι κάτι παραπάνω. Είναι οικονομική και νομισματική αλληλεγγύη και δημοσιονομική αλληλεγγύη αύριο», δήλωσε ο Ζιπέ στο ραδιοφωνικό σταθμό RFI. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com