Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ

Την πόρτα της Ευρωζώνης δείχνει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε περίπτωση που δεν ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις μας. Η συνέντευξη του Μπαρόζο δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt...

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο Μπαρόζο απάντησε πως αυτό είναι «αδιανόητο». Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι «σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο».

Ο Μπαρόζο επισήμανε πάντως ότι μία Ευρωζώνη χωρίς ένα από τα μέλη της «θα ήταν κακό μήνυμα προς τις αγορές», ενώ υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι το «κούρεμα» που έγινε στο ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα, αφού η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως μοναδική περίπτωση.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που θα λάβει χώρα στο τέλος της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι και οι όροι με τους οποίους μια χώρα θα λαμβάνει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), οι οποίοι κατά τη γνώμη του θα πρέπει να απλοποιηθούν.

«Η Σύνοδος Κορυφής μπορεί να είναι σημείο καμπής και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών», ανέφερε ο Μπαρόζο, ενώ ζήτησε μεγαλύτερη πειθαρχία, σταθερότητα, ανάπτυξη, ευθύνη, αλληλεγγύη και σύγκλιση από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να παραμείνει το ευρώ επιτυχές. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com