Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«ΑΘΗΝΑ, Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΩΝ»

Ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην «Αθήνα, η πόλη των αρχαίων Θεών» όπως είναι ο τίτλος του, έχει στο σημερινό της φύλλο και στο ειδικό της ένθετο «Καλύτερη ζωή», η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ», σημειώνοντας στον υπότιτλο, πως η Ελλάδα γενικά και η Αθήνα ειδικότερα προσελκύουν δια μαγείας τους ενδιαφερόμενους για ιστορία, και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη...

Στο αφιέρωμα τονίζεται αρχικά πως η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από οικονομική κρίση, κρατική χρεοκοπία και γενική απεργία και η πρωτεύουσά της, η Αθήνα, έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από κυκλοφοριακή συμφόρηση, νέφος και θόρυβο, ενώ στη συνέχεια γίνεται ευρεία αναφορά στην Ακρόπολη, στο «σπουδαιότερο μνημείο της μητρόπολης των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων».

Παρουσιάζεται κατόπιν ο Παρθενώνας -το αξιοθέατο που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα των εκατομμυρίων επισκεπτών της Αθήνας, παρά τα «τραύματα» που έχει προξενήσει το καυσαέριο- η ιστορία της κατασκευής του, όπως επίσης και ο συμβολισμός της γλαύκας και η σημασία της θεάς Αθηνάς στην αρχαιότητα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, πως εξαιρετικά εντυπωσιακά και συγχρόνως έντονα επηρεασμένα από την ελληνική αρχαιότητα είναι τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, τα οποία μετατρέπουν την επίσκεψη στην πρώτη «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» που ήταν η Αθήνα το 1985, σε πολιτιστική απόλαυση.

Πολλά από αυτά τα μουσεία, οι λάτρεις του Πολιτισμού θα ανακαλύψουν στην κομψή αθηναϊκή συνοικία Κολωνάκι, που παλιά θεωρούνταν η συνοικία των ξένων πρεσβειών, που μερικές από τις σημαντικότερες παραμένουν εκεί μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, αναφέρονται στο δημοσίευμα το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη αλλά και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com