Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η «ΠΥΡΗΝΙΚΗ» ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Νέα διαρροή ραδιενεργού υγρού ανακοίνωσε ότι εντόπισε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό. Μικρό μέρος του υγρού εκτιμάται πως κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω υδρορροής...

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, η Tokyo Electric Power (Tepco), η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό, εντοπίστηκε νέα διαρροή ραδιενεργού υγρού στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μικρό μέρος του οποίου απορρίφθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τεχνικοί έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού για να βρουν την αιτία της διαρροής, η οποία προκλήθηκε "κοντά σε σύστημα καθαρισμού μολυσμένων υδάτων", όπως διευκρίνισε η Tepco. Οπως έγινε γνωστό, γύρω από έναν συμπυκνωτή βρέθηκε ποσότητα 45 τόννων μολυσμένου ύδατος. Εκεί στήθηκε φράγμα με σακιά με άμμο για να εμποδιστεί η διαφυγή του νερού.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιημένου μολυσμένου υγρού παρέμεινε στο εσωτερικό του κτιρίου (στο οποίο βρίσκεται το σύστημα καθαρισμού), ωστόσο εκτιμάται πως περίπου 300 λίτρα πέρασαν σε υδρορροή που καταλήγει στον ωκεανό.

Το νερό αυτό περιέχει ραδιενεργές ουσίες, όπως καίσιο 137 και ιώδιο 131, αλλά σε επίπεδα "παρόμοια ή ελαφρώς ανώτερα" με αυτά που εντοπίστηκαν στο νερό της θάλασσας κοντά στον πυρηνικό σταθμό, προσέθεσε αξιωματούχος της Tepco. Άλλες επικίνδυνες ουσίες, όπως ραδιενεργό στρόντιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των οστών, είναι επίσης παρούσες στο μολυσμένο νερό, αλλά θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προτού μπορέσει να επιβεβαιωθεί αυτό, διευκρίνισε.

"Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για το πρόβλημα που προέκυψε" στο σύστημα καθαρισμού των υδάτων, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Τις εβδομάδες μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο σταθμό της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου, το οποίο προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η Tepco απέρριψε 10.000 τόνους ελαφρά ραδιενεργού ύδατος στον Ειρηνικό Ωκεανό. Από τις αναλύσεις που ακολούθησαν προέκυψε ότι η ραδιενέργεια, που διασκορπίστηκε στη θάλασσα, δεν απειλεί άμεσα τη ζωή των ψαριών ή των ανθρώπων.

Η Tepco διευκρίνισε ότι η διαρροή που εντοπίστηκε τώρα δεν θα εμποδίσει να επιτευχθεί ως το τέλος του μήνα μια "διακοπή με ψύξη" των αντιδραστήρων, δηλαδή η διατήρηση του πυρηνικού καυσίμου σε σταθερή θερμοκρασία κάτω των 100 βαθμών Κελσίου. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com