Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ;

Ένα αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο δίπλα στον πλανήτη Ερμή, έχει προκαλέσει συζητήσεις και προβληματισμό στους λάτρεις της αστρονομίας αλλά και τους "πιστούς" οπαδούς των θεωριών περί εξωγήινης ζωής!...

Ένα φωτεινό αντικείμενο στον πλανήτη Ερμή

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου (στη φωτογραφία και το πρώτο βίντεο), δείχνουν ένα τεράστιο φωτεινό αντικείμενο - σχεδόν σε μέγεθος μικρού πλανήτη σχολιάζουν πολλά ΜΜΕ- να περνάει δίπλα από τον Ερμή.

Η καταγραφή έγινε τυχάια την 1η Δεκεμβρίου 2011, από το τηλεσκόπιο Heliospheric Imager-1 της NASA, με αφορμή μία ηλιακή έκρηξη (CME) μεγάλης ισχύος. Όπως μπορείτε να δείτε ακριβώς την στιγμή που η τεράστια ποσότητα πλάσματος σκεπάζει τον πλανήτη Ερμή, ένα φωτεινό αντικείμενο κατευθύνεται προς την επιφάνειά του!

"Παρκαρισμένο" εξωγήινο διαστημόπλοιο;

Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του οπτικού ντοκουμέντου, ξεκίνησαν οι συζητήσεις και οι θεωρίες για το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο. Η πιο δημοφιλής όλων, είναι η εκδοχή που κάνει λόγο για "διαστημόπλοιο εξωγήινων" το οποίο είναι σταματημένο στον πλανήτη Ερμή, αλλά δεν μπορεί να εντοπιστεί από τους γήινους δορυφόρους λόγω κάποιου "μανδύα" που το καθιστά αόρατο, μέχρι τη στιγμή που το αγγίζει η ηλιακή ενέργεια.

"Αν το δεις σε υψηλή ανάλυση, το εντικείμενο είναι κυλινδρικό και στις δύο πλευρές του και μοιάζει να έχει ένα περίεργο σχήμα στη μέση. Φαίνεται σίγουρα σαν ένα σκάφος που σταματάει στον πλανήτη Ερμή", σχολίασε ο χρήστης που ανέβασε πρώτος το βίντεο στο Youtube. "Τι αντικείμενο μπορεί να είναι αυτό που υπάρχει στο διάστημα και δεν είναι ορατό παρά μόνο όταν πέσει πάνω του η ενέργεια από τον Ήλιο"; αναρωτιέται!

Η επιστημονική απάντηση

Οι επιστήμονες πάντως, εμφανίζονται πολύ πιο... γήινοι στην εμρηνεία που δίνουν για το "άγνωστο αντικείμενο". Σύμφωνα με τον Russ Howard, επικεφαλής επιστήμονα στο ερευνητικό εργαστήριο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (NRL) και τον Nathan Rich, επικεφαλής μηχανικό εδάφους του NRL, αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι το "αποτύπωμα του σημείου που βρισκόταν ο πλανήτης την προηγούμενη ημέρα" και έχει να κάνει με τον τρόπο που το τηλεσκόπιο Heliospheric Imager-1 καταγράφει και επεξεργάζεται το υλικό. "Οι εικόνες που μας έρχονται από το διάστημα δεν είναι υπό τη μορφή βίντεο, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε εδώ στη Γη. Είναι καταγραφές στιγμων, για να το πούμε απλοϊκά, που στη συνέχεια περνούν από τεχνική διαδικασία που επεξεργάζεται αυτές τις καταγραφές. Όταν έχουμε εικόνες δύο διαδοχικών ημερών, τότε συχνά εμφανίζεται σαν "αρνητικό" στο παρασκήνιο, η θέση που έχει καταγραφεί ο πλανήτης την προηγούμενη ημέρα, από κάποια άλλη οπτική γωνία. Είναι δηλαδή αποτέλεσμα της διαδοχής των εικόνων. Όταν το υλικό υποστεί βελτίωση, τότε οι εικόνες αυτές φαίνονται ως φωτεινές περιοχές", υποστηρίζoυν.

Πού έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο

Εσεις θα αποφασίσετε ποια εκδοχή θα δεχτείτε ως πιθανή, αφού όμως πριν δείτε στο δεύτερο βίντεο παρακάτω, ένα παρόμοιο φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο που είχε καταγραφεί πριν από έναν χρόνο κοντά στον Ήλιο μας μετά από μία ισχυρή ηλαική καταιγίδα. Τότε οι επιστήμονες είχαν πει ότι η λάμψη οφειλόταν σε καθαρά τεχνικούς λόγους, αφού η καταγραφή εκπομπής στεμματικού υλικού από τα τηλεσκόπια, δίνει αυτό το αποτέλεσμα. Τα συμπεράσματα δικά σας:




Πηγή: pyles.tv

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com