Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΡΙΟ

Η ένταξη της πληροφορικής στην καθημερινότητα του σχολείου, με δωρεάν επικοινωνίες και γρήγορη πρόσβαση σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και η πρόσβαση στο διαδίκτυο για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, αποτελούσαν βασική μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ...

Έχοντας ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων στη Β’ Γυμνασίου και στον εξοπλισμό πληροφορικής στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υλοποίηση ενός μεγαλύτερου έργου για τον εξοπλισμό των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, που περιλαμβάνει διαδραστικούς πίνακες, κινητά εργαστήρια πληροφορικής με ενσωματωμένους υπολογιστές καθώς και αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής, παντού. Πιο συγκεκριμένα:

Διαδραστικά Συστήματα Διδασκαλίας σχεδιάζονται για να τοποθετηθούν σε όλες τις αίθουσες των Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς και των αιθουσών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, όλων των δημοτικών της χώρας. Πρόκειται για έναν Διαδραστικό Πίνακα, για Βιντεοπροβολέα και laptop σε συνδυασμό με τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας, μέσω του οποίου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση των Η/Υ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ένα έως τρία κινητά εργαστήρια πληροφορικής θα αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο, τα οποία θα περιλαμβάνουν 10–15 laptop, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτισή τους καθώς και τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας, για την αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ειδικός εξοπλισμός θα διανεμηθεί σε υπάρχοντα παλαιά εργαστήρια πληροφορικής όλων των γυμνασίων και λυκείων, με στόχο την αναβάθμιση και αξιοποίησή τους.

Με την υλοποίηση του συνολικού αυτού έργου, αντιμετωπίζεται στο σύνολό του το πρόβλημα του εξοπλισμού στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η ένταξη της Ψηφιακής Πλατφόρμας στην λειτουργία του σχολείου. Το σημαντικότερο όμως όφελος αφορά τον ίδιο το μαθητή, ο οποίος μαζί με το απολυτήριο Γυμνασίου θα λαμβάνει και Πιστοποιητικό Γνώσεων και Ικανοτήτων Πληροφορικής. Ένα εφόδιο σημαντικό, όποια κι αν είναι τα επόμενα βήματά του. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com