Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος έφτασε στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ολόκληρο το κτίριο εκκενώθηκε και πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη από τη γαλλική αστυνομία, που διαπίστωσε ότι πράγματι ο φάκελος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό...

Ο φάκελος έφτασε στην πρεσβεία με παραλήπτη τον Έλληνα πρέσβη, χωρίς αποστολέα, και με προέλευση από την Ιταλία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται:

«Σήμερα το πρωί παρεδόθη στην ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι επιστολή με παραλήπτη τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία, χωρίς ένδειξη αποστολέα αλλά με ένδειξη ότι προέρχεται από την Ιταλία.

Το δέμα αξιολογήθηκε ως ύποπτο και η Πρεσβεία ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλικής Αστυνομίας η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό περιορισμένης ισχύος και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλές και οι εγκαταστάσεις της Πρεσβείας δεν υπέστησαν ζημιές».

Πληροφορίες αναφέρουν πως πίσω από την τοποθέτηση του μηχανισμού βρίσκεται ιταλική οργάνωση. Λίγες ημέρες πριν, η ιταλική FAI απέστειλε παγιδευμένη επιστολή στον επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν και αναλαμβάνοντας την ευθύνη προειδοποίησε για άλλες δύο εκρήξεις.

Ακολούθησε η έκρηξη σε φοροεισπρακτική εταιρεία στη Ρώμη, επομένως είναι πολύ πιθανό η επιστολή στην ελληνική πρεσβεία να είναι η τρίτη από αυτές που έστειλε η συγκεκριμένη οργάνωση.

Δύο πακέτα με σφαίρες προς το δήμαρχο της Ρώμης και την Ιταλίδα υπ. Δικαιοσύνης

Στο μεταξύ, η ιταλική αστυνομία εντόπισε, σήμερα το μεσημέρι, δυο πακέτα που περιείχαν σφαίρες και απευθύνονταν στον δήμαρχο της Ρώμης Τζάννι Αλεμάννο και τη νέα Ιταλίδα υπουργό δικαιοσύνης, Πάολα Σεβερίνο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη, για την συγκριμένη πράξη, ανέλαβε ο «πυρήνας Μάριο Γκαλέζι», ενώ για την αποστολή σφαίρας στον υπουργό δικαιοσύνης υπήρξε και μια δεύτερη ανάληψη ευθύνης, από μέρους της «Br + Fai x Pac».

Η πρώτη οργάνωση έχει υιοθετήσει το όνομα ενός τρομοκράτη των Ερυθρών Ταξιαρχιών, που έχασε την ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικό, σε τραίνο, το 2003. Η δεύτερη είναι εντελώς άγνωστη και η ταυτότητα και σύνθεσή της ερευνάται από τους εισαγγελείς. Τα πρώτα αρχικά, όμως, σημαίνουν Ερυθρές Ταξιαρχίες (Br) και Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία(Fai).

O δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει» και ότι «θα συνεχίσει χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό το έργο του». Σύμφωνα με τον Αλεμάννο, «υπάρχει μια μιμητική τάση που στοχεύει στο να εξασφαλίσει, στην δύσκολη αυτή στιγμή για την Ιταλία, τα περιθώρια ύπαρξης για τρομοκρατικές δράσεις».

Η εισαγγελία της Ρώμης, ξεκίνησε έρευνα για σοβαρή απειλή κατά του κοινωνικού συνόλου. Μετά την έκρηξη, πάντως, παγιδευμένου πακέτου στην διεύθυνση της υπηρεσίας φοροεισπράξεων Equitalia, στην Ρώμη, και τον τραυματισμό του διευθυντή της, την περασμένη Παρασκευή (με ανάληψη ευθύνης από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία ) η επιφυλακή είναι ύψιστη.

Τα δυο πακέτα με αναγραφόμενους παραλήπτες τον Τζάννι Αλεμάννο και την Πάολα Σεβερίνο, εντοπίσθηκαν στο κεντρικό ταχυδρομείο Σαν Σιλβέστρο, στην ιταλική πρωτεύουσα, χάρη στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com