Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ ο υδράργυρος στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Μικρή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο, με τη μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα να φτάνει τους 12-13 βαθμούς. Από την Πέμπτη αναμένονται πάλι νεφώσεις, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς...

Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται σήμερα νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις και παγετός, κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοδυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια.

Αύριο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νοτιά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ, και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός της Τρίτης

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα κυμανθεί από -9 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 8 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 10 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 8 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 13 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι μέχρι σχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυμένοι τοπικά στην έξοδο του Κορινθιακού σε σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και πιθανόν στα βόρεια χιονόνερο, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9-10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 6. Μέτριοι μέχρι σχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Αραιές νεφώσεις και παγετό τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Απαραίτητες οι αλυσίδες

Σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απαιτούνται αλυσίδες:

- στην επαρχιακή οδό Σαπών-Κέχρου, από το 30ό χιλιόμετρο

- στις επαρχιακές οδούς Κάτω Δροσίνη, Δράνια, Οργάνη, Άνω και Κάτω Κάρδαμος, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνη και Κύμη

- στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νέας Σάντας-Κέχρου.

Στην κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται όσοι μεταβαίνουν στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια και Σελίου όπως και στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας.

Στη δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών και στα σημεία Καστοριά-Φλώρινα (μέσω Βιτσίου) και Καστοριά-Αμύνταιο, από το 18ο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Επίσης, σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας όπου η θερμοκρασία το πρωί «έδειξε» -13 βαθμούς κελσίου και στο δρόμο Πτολεμαΐδας-Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com