Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Πάνω από 1000 οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων και λεωφορείων εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στο οδικό δίκτυο από τα χιόνια ενώ χωρίς ρεύμα είναι από χθες το απόγευμα 29 χωριά στην περιοχή των Τρικάλων...

Κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός στο ρεύμα από Κοζάνη προς Γρεβενά, όπου χθες στο οδικό τμήμα μεταξύ Κοίλων και Καλαμιάς εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες οδηγοί, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων. Οι οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε καταλύματα του νομού Κοζάνης.

Η ΕΜΥ προβλέπει ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό. Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές.

Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότρηση έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα.

Συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εγνατίας Οδού κατέβαλλαν ολονύκτιες προσπάθειες να καθαρίσουν το οδόστρωμα και να απομακρύνουν τα εγκλωβισμένα οχήματα.

Έως το πρωί αυτό αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα από Γιάννινα προς Θεσσαλονίκη.

Αντίθετα, αποκλεισμένο εξακολουθεί να παραμένει ένα τμήμα περίπου 12 χλμ., έξω από την Κοζάνη, μεταξύ των κόμβων των Κοίλων και της Καλαμιάς, στο ρεύμα από Κοζάνη έως τα Γρεβενά.

Οι οδηγοί ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή μέσω Πτολεμαΐδας και πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο τμήμα ξεκίνησαν από χθες το πρωί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα το μεσημέρι που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες ουρές και να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί.

Στο μεταξύ, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, εξαιτίας χιονόπτωσης ή παγετού, η κυκλοφορία σ' όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών.

Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό Πέλλας και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας της Πέλλας, <3-5 Πηγάδια> και Σέλι της Ημαθίας.

Εξάλλου, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ' όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης και στον επαρχιακό δρόμο Ζεγκλιβερίου - Πετροκέρασα, ενώ κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Αγίου
Βασιλείου - Χορτιάτη.

Αλυσίδες χρειάζονται, ακόμη στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Σερρών.

Λόγω της χιονόπτωσης, με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην ορεινή Κορινθία.

Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας - Δερβενίου, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω του δρόμου Ξυλοκάστρου - Τρικάλων και από το 1ο χιλιόμετρο και άνω του δρόμου Τρικάλων - Καρυάς.

Να σημειώσουμε ότι δεν λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου στην Οστρακίνα και σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο και τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να υποχωρήσουν το επόμενο 24ωρο

Εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 29 οικισμούς των δήμων Αργιθέας και Μουζακίου Τρικάλων, ενώ 3 τουριστικά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν στον επαρχιακό δρόμο Τρικάλων - Γρεβενών, στο ύψος της γέφυρας
Μουργκάνη.

Περίπου 1.000 άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην περιοχή της Κοζάνης, ενώ χρειάστηκε να ανοίξουν και κάποια σχολεία για να φιλοξενήσουν μέρος του κόσμου.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας-Καρπενησίου, λόγω του παγετού.

Κανονικά, ωστόσο, διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Αμφισσας.

Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη Δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, και στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.

Στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Πρίνου-Καβάλας και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Το λιμενικό σώμα καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού θα είναι έντονα, ωστόσο, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά 9 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βραδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ εξασθενουντες από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 3 βαθμούς κελσίου. Πηγή: tanea.gr, nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com