Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Προβλήματα στις μετακινήσεις - εναέριες και επίγειες- προκαλεί η επέλαση του χιονιά στη βόρεια Ελλάδα...

Από το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατεί και δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να προσεγγίζουν το διάδρομο προσγείωσης. Τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν είτε στην Καβάλα είτε στην Αθήνα.

Προβλήματα παρατηρούνται και στη μετακίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κοζάνης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε ορεινές και πεδινές περιοχές.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις και στη Φθιώτιδα

Με αμείωτη ένταση χιονίζει από το μεσημέρι και στη Φθιώτιδα, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι για να κρατήσουν ανοιχτούς τους οδικούς άξονες γύρω από τη Λαμία.

Με προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται από τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εξελίσσεται η κυκλοφορία στον δρόμο Λαμίας - Άμφισσας, ιδιαίτερα από το 6ο έως το 18ο χιλιόμετρο στην περιοχή του Μπράλλου, όπου μετά τις 4 το απόγευμα η χιονόπτωση είναι έντονη. Η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αλλά η αστυνομία συστήνει στους οδηγούς να έχουν αλυσίδες.

Στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού και προς Καρδίτσα και Τρίκαλα από το μεσημέρι και μετά επικρατεί ισχυρή χιονόπτωση, αλλά ωστόσο δεν παρατηρούνται προβλήματα, αφού υπάρχουν επαρκή μηχανήματα, τα οποία ρίχνουν αλάτι και απομακρύνουν το χιόνι από το οδόστρωμα.

Σε ό,τι αφορά τα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 70 εκατοστά, όπως στις ορεινές περιοχές της Σπερχειάδας. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com