Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ

Επιδείνωση του καιρού από απόψε, Τετάρτη, με χιόνια όχι μόνο στα ορεινά - όπου το έχει ήδη στρώσει - αλλά και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε πριν από λίγο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων...

Όπως σημειώνεται, σήμερα Τετάρτη, αναμένεται κακοκαιρία από τη Δυτική Ελλάδα που από τη νύχτα θα επεκταθεί προοδευτικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής χώρας και οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη.

Ιδίως στο Αιγαίο, αρχικά νοτιάδες την Πέμπτη και βοριάδες την Παρασκευή, θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Η επιδείνωση του καιρού θα συνοδευθεί από χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, οι οποίες και θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ θα υπάρξει παγετός στα ηπειρωτικά.

Για αύριο Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας.

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Για την Παρασκευή με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα, αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα.

Το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Απο την νύκτα της Πέμπτης θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Η Τροχαία συνιστά προσοχή στους οδηγούς που θα κινηθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας. Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.astynomia.gr μπορούν οι οδηγοί να ενημερώνονται στο τμήμα «Καιρικά φαινόμενα - Περιορισμοί στην κίνηση των οχημάτων» για το ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί ή χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com