Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΧΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΚΟΚΚΙΝΟ!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη αυτή όσα ξέρουμε για την εξωτερική μορφή των Δεινοσαύρων, είναι λάθος. Μια νέα επιστημονική τεχνική που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μικροσκόπια κατάφερε να "διαβάσει" τα απολιθωμένα κύτταρα των δεινοσαύρων και να ανακαλύψει σε αυτά πορτοκαλοκόκκινες χρωστικές ουσίες.....

Μέχρι σήμερα καμμία μέθοδος δεν είχε αποκαλύψει το χρώμα των δεινοσαύρων. Οι επιστήμονες έκαναν απλώς υποθέσεις και με τα χρόνια έγινε αποδεκτή η άποψη ότι είχαν γκρι ή καφέ χρωματισμούς.

Ο επικεφαλής της έρευνας, παλαιοντολόγο Michael Benton στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, σε συνεργασία με παλαιοντολόγους από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, δημοσίευσαν την έρευνά τους στο περιοδικό "Nature".

Στην δημοσίευση αυτή αναφέρεται ότι η έρευνα κατέληξε και σε ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα: αρκετοί δεινόσαυροι είχαν φτερά και πούπουλα, άρα συνδέονταν εξελικτικά με τα πουλιά! Η θεωρία αυτή υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο δεν είναι ευρέως αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.

Ο Michael Benton, υποστηρίζει ότι ένας πρόγονος των πουλιών, ο Confuciusornis (Κομφουκιοσόρνις) , ο οποίος έζησε στην Κρητιδική περίοδο στην περιοχή που σήμερα είναι η Κίνα , είχε κοκκινο-πορτοκαλί χρώμα, με μαυρόασπρα τμήματα.

Επίσης βρέθηκε ότι ο σαρκοφάγος δεινόσαυρος Sinosauropteryx (Σινοσαυροπτέρυξ),ο οποίος έζησε στην ίδια περιοχή την ίδια χρονική περίοδο, είχε και αυτός κοκκινο-καφέ τρίχωμα στην ουρά, το κεφάλι και την πλάτη του.

Αυτό που δεν μπορεί ακόμη να πει με σιγουριά είναι αν το φτέρωμα αναπτύχθηκε για μόνωση από το κρύο, "καμουφλάζ" για τους εχθρούς ή για να γίνουν οι δεινόσαυροι αυτοί πιο... γοητευτικοί και να κατακτούν πιο εύκολα το άλλο φύλο !

Υπάρχουν βεβαίως και επιστήμονες , όπως ο Άλαν Φεντούτσια που εκφράζουν την επιφύλαξή τους κατά πόσο οι δεινόσαυροι είχαν πορτοκαλοκόκκινα φτερά στο σώμα τους. "Ίσως το χρώμα που βρέθηκε να προέρχεται από βακτήρια", πρόσθεσε. Πηγή: pyles.tv

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com