Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΙΧΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ;

Μάχη μεταξύ ειδημόνων έχει ξεσπάσει γύρω από το Παλάτσο Βέκιο της Φλωρεντίας, καθώς ένας ερευνητής έχει αρχίσει να καταστρέφει τοιχογραφία του Βαζάρι προκειμένου να αποκαλύψει κορυφαίο έργο του Ντα Βίντσι που υποστηρίζει ότι κρύβεται από κάτω...

Εναντίον του έχουν στραφεί τουλάχιστον 100 ιστορικοί τέχνης που υποστηρίζουν ότι ανοίγει τρύπες καταστρέφοντας ένα σημαντικό έργο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι το χαμένο έργο του ντα Βίντσι βρίσκεται εκεί.

Ο Μαουρίτσιο Σερατσίνι λέει ότι ο ντα Βίντσι ζωγράφισε τη "Μάχη του Ανγκιάρι" - που ορισμένοι θεωρούν το κορυφαίο των έργων του - στον τοίχο αυτό, πράγμα που όπως λέει διαπίστωσε τοποθετώντας μικροκάμερες σε τρύπες που έχει ανοίξει στον τοίχο - έργο του Βαζάρι.

Ο Ντα Βίντσι άρχισε να δημιουργεί το έργο το 1504, με μία δική του πειραματική τεχνική που ωστόσο αποδείχτηκε αποτυχία καθώς το λάδι έτρεχε και δεν μπορούσε να στεγνώσει. Έτσι εγκατέλειψε την προσπάθεια. Ωστόσο τμήματα του έργου του σώζονται σε σκίτσα του Ρούμπενς.

Μετά το 1955 ο χώρος ανακαινίστηκε και ο Σερατσίνι υποψιάζεται ότι ο Βαζάρι, από αντιζηλία προς τον Ντα Βίντσι, έχτισε τον τοίχο και δημιούργησε το δικό του έργο από πάνω. Μάλιστα υποστηρίζει ότι αυτό σημαίνει η επιγραφή πάνω στη μάχη που ζωγράφισε ο Βαζάρι και η οποία λέει: "Αυτός που ψάχνει βρίσκει"...


Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com