Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΗΝ «ΤΡΥΠΑ» ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Ο ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στην εθνική και ευρωπαϊκή αβεβαιότητα απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τα προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου έκανε λόγο για κρίσιμο 20ήμερο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 9% του ΑΕΠ το 2011...

Ακόμη είπε πως τώρα είναι η ώρα για τη διαπραγμάτευση του νέου μνημονίου, ενώ για την κυβέρνηση Παπαδήμου είπε πως δεν έγινε μόνο για να εκταμιευτεί η 6η δόση.

Εστιάζοντας στα προβλήματα του προϋπολογισμού τόνισε πως δεν προέρχονται τόσο από το σκέλος των εσόδων, όπου οι εισπράξεις από το τέλος ακινήτων εξελίσσονται ικανοποιητικά, αλλά από τις δαπάνες που έχουν αυξηθεί λόγω της ανεργίας, που αύξησε σημαντικά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις και περιόρισε τα έσοδα των ασφαλιστικών φορέων.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα είναι η ώρα για τη διαπραγμάτευση του νέου Μνημονίου τονίζοντας ότι υπάρχουν όροι που πρέπει να διασαφηνιστούν, διευκρινιστούν ή συζητηθούν, ωστόσο όταν αυτοί συνομολογηθούν δεν θα είναι δυνατή η διαπραγμάτευση και δεν θα πρέπει να επιδιωχθεί η αναδιαπραγμάτευσή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η ύφεση στην Ελλάδα είναι βαθιά και η χώρα χρειάζεται ένα βρει το ιδιανικό μοντέλο για να επανέλθει η ανάπτυξη.

«Εξακολουθούμε δύο χρόνια μετά να είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, με τα ίδια διλήμματα» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να κάνουμε μια ψύχραιμη, αντικειμενική συζήτηση για τις μακροοικονομικές προγνώσεις».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο κατάλογος των διαρθρωτικών αλλαγών πρέπει να νομοθετηθεί χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό κενό το 2012.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας, εστίασε στην ανάγκη προστασίας των φτωχών και της μεσαίας τάξης και ζήτησε να υπάρξει κοινωνική επαγρύπνηση ώστε οι νέοι να μην μεταναστείουν εκτός Ελλάδας.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους (PSI). Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com