Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Μια μοναδική ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει τον αυστραλιανό εκπαιδευτικό κόσμο γύρω από τις Γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων εγκαινιάστηκε πρόσφατα...

Με πρωτοβουλία της Αρμενικής Ιστορικής Εταιρείας Αυστραλίας (AHSA), η ιστοσελίδα παρέχει διδακτική ύλη ειδικά διαμορφωμένη για τους 280.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα κείμενα, οι ασκήσεις, όλο το υλικό είναι γύρω από τα ιστορικά γεγονότα των Γενοκτονιών, τη συνάφειά τους με την Αυστραλία και τις επιπτώσεις σήμερα.

Η ιστοσελίδα θα επεκταθεί στο μέλλον για να συμπεριλάβει και το υπό διαμόρφωση Αυστραλιανό Πρόγραμμα Ιστορικών Σπουδών - Ιστορία.

Η παιδαγωγική ιστοσελίδα περιγράφει με λεπτομέρεια τις πτυχές του προγράμματος διδακτέας ύλης Ιστορίας, όπου υπάρχει περιθώριο για τη διδασκαλία σχετικά με τις γενοκτονίες των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.

Το υλικό προέρχεται κυρίως από τα αυστραλιανά αρχεία, πληροφορίες σχετικά με τις γενοκτονίες κι άλλα συναφή θέματα, όπως οι αυτόπτες μάρτυρες των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων, η αντίδραση της Αυστραλίας προς τις γενοκτονίες, η άρνηση των γενοκτονιών, η αναγνώριση και δίκαια λύση. Όλα είναι προσβάσιμα σε αυτό το μοναδικό δικτυακό τόπο.

Οι πληροφορίες, που πλαισιώνονται με ταινίες, χάρτες, καταλόγους ανάγνωσης και ασκήσεις, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους καθηγητές ιστορίας και στους μαθητές τα απαραίτητα μέσα για τη μελέτη αυτών των τραγικών γεγονότων.

Κατά την παρουσίαση της ιστοσελίδας, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΑΕΕΑ, Βαράντ Μεγκουρντιτσιάν, τόνισε τη σημασία της ιστοσελίδας. "Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι μαθητές απ' όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, ήρθαν σε επαφή με το γραφείο μας ζητώντας πρόσθετες πληροφορίες για τη μελέτη της Γενοκτονίας".

"Οι μαρτυρίες των Αυστραλών στρατιωτών για τη Γενοκτονία", συνέχισε ο Μεγκουρντιτσιάν, "τα ψηφιοποιημένα αντίτυπα άρθρα των αυστραλιανών εφημερίδων, κι οι πληροφορίες σχετικά με την επακόλουθη ανθρωπιστική εκστρατεία από Αυστραλούς υπέρ των επιζόντων των γενοκτονιών είναι τώρα εύκολα προσβάσιμα για κάθε μαθητή ιστορίας στην Νέα Νότια Ουαλία".

Περισσότερες πληροφορίες
εδώ
Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com