Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΒΑΣΕΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ BBC

Η ανεργία αποτελεί τον πιο ραγδαία αυξανόμενο παράγοντα ανησυχίας παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μεγάλη ετήσια δημοσκόπηση της Διεθνούς Υπηρεσίας του BBC σε δείγμα 11.000 ανθρώπων σε 23 διαφορετικές χώρες. Στην κορυφή της ανησυχίας των πολιτών παγκοσμίως παραμένουν η διαφθορά του πολιτικού συστήματος και η φτώχεια, με την ανεργία ωστόσο να σημειώνει ραγδαία ποσοστιαία άνοδο...

Η έρευνα που ονομάζεται «The World Speaks» (Η Υφήλιος Μιλάει) και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Globescan σε δείγμα 11.000 ανθρώπων σε 23 διαφορετικές χώρες.

Οι δημοσκόποι ρωτούσαν τους συμμετέχοντες ποιος είναι, κατά την εκτίμησή τους, ο μεγαλύτερος φόβος για την εποχή που ζούμε.

Στην κορυφή των ανθρώπινων ανησυχιών παραμένει η διαφθορά του πολιτικού συστήματος και η φτώχεια, με την ανεργία, ωστόσο, να σημειώνει ραγδαία ποσοστιαία άνοδο και από το 3% που βρισκόταν στο αντίστοιχο πρώτο ερωτηματολόγιο του 2009 έχει σήμερα εκτιναχθεί στο 18.

Η διαφθορά των πολιτικών βρίσκεται στην κορυφή με 25%, ενώ ακολουθεί βραχεία τη κεφαλή η φτώχεια με 20% .

Οι ανησυχίες σχετικά με την ολοένα κι αυξανόμενη ανεργία ποικίλουν, σύμφωνα με την μελέτη, ανάλογα με τη χώρα.

Έτσι, το 54% των Ισπανών ανησυχούν πως σύντομα η ανεργία θα «χτυπήσει» και τη δική τους πόρτα, ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι της Γκάνας, του Μεξικό, της Νιγηρίας και της Τουρκίας.

Αντίστοιχα, η ανησυχία με την υψηλότερη πτώση ήταν ο φόβος περί κλιματικής αλλαγής, που κατρακύλησε πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα των δυο προηγούμενων ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν δυο εβδομάδες, αναφέρεται πως η ανεργία στη ζώνη του ΟΟΣΑ προβλέπεται επίσης να παραμείνει υψηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα, με το ποσοστό των ανέργων να εκτιμάται πως θα αυξηθεί περίπου στο 8% στα επόμενα δύο χρόνια. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com