Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΛΙΕΓΗ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 75 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Τον θάνατο σκόρπισε 33χρονος σε κεντρική πλατεία στη Λιέγη στο Βέλγιο, όταν έριξε χειροβομβίδες στη στάση λεωφορείων της πλατείας πριν αρχίσει να πυροβολεί στα τυφλά σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και δύο έφηβοι, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 75...

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται ένας 15χρονος και μία 17χρονη. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης πως ένα δίχρονο κοριτσάκι κρατιέται μετά βίας στη ζωή ενώ αρκετοί άλλοι από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, ο άνδρας εμφανίστηκε στην πλατεία Σαν Λαμπέρ και ανέβηκε σε εξέδρα που είχε στηθεί, από όπου πέταξε τρεις χειροβομβίδες σε στάση λεωφορείου. Επειτα, άνοιξε πυρ στο πλήθος πριν βάλει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράση ως τον 33χρονο Νορντίν Αμρανί, κάτοικο της πόλης, που είχε ποινικό μητρώο και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για εγκλήματα που αφορούν οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Τα κίνητρά του δράστη, ο οποίος θα έπρεπε την ίδια ημέρα να παρουσιαστεί σε αστυνομικό τμήμα, δεν έχουν γίνει ακόμη ξεκάθαρα αλλά η βελγική αστυνομία δεν έχει προς το παρόν ενδείξεις πως πρόκειται για τρομοκρατική πράξη.

Στην πλατεία, όπου έχει στηθεί και μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά, βρίσκονται και τα δικαστήρια της Λιέγης.

Μετά τον πανικό που ξέσπασε, ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό γύρω από την πλατεία καθώς υπήρχαν υποψίες πως ο δράστης είχε συνεργό που είχε καταφύγει σε κοντινό κτίριο. Οι υποψίες αποδείχτηκαν τελικά αβάσιμες.

Tον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο και το βασιλικό ζεύγος της χώρας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επισκεφτεί την περιοχή. Ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν Βαν Ρομπάι, Βέλγος ο ίδιος, εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com