Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ 45% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ IΝΤΕΡΝΕΤ

Ψηφιακά αναλφάβητο είναι το 45% των Ελλήνων ηλικίας 16 έως 74 ετών, ενώ μόλις τα μισά ελληνικά νοικοκυριά ήταν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat...

Η Ελλάδα έρχεται τρίτη από το τέλος στη σχετική κατάταξη των 27 χωρών-μελών της ΕΕ της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να συμπληρώνουν τη λίστα.

Σε Κύπρος και Πορτογαλία, το ποσοστό των πολιτών που έχουν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο ανέρχεται σε 59%, ενώ πρώτες στη λίστα είναι η Σουηδία (95%), η Δανία και η Ολλανδία (με 93%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει τον ευρωπαϊκό βορρά από τον φτωχότερο νότο διατηρείται, παρόλο που το ποσοστό των συνδεδεμένων ευρωπαϊκών νοικοκυριών αυξήθηκε από το 49% το 2006 στο 73% το 2011.

Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50% ή χαμηλότερα μόνο σε τρεις χώρες: Ελλάδα (50%), Ρουμανία (47%) και Βουλγαρία (45%).

Αυτό σημαίνει ότι, συγκριτικά με τη μέση χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα έχει χάσει μια πενταετία όσον αφορά τη διείσδυση της διαδικτυακής πρόσβασης.

Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 68%, αφού μόνο το 45% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν σήμερα συνδέσεις DSL. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com