Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

"ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ": ΟΙ ΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ 2012, ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Μία νέα, ανατρεπτική ανάγνωση μιας επιγραφής των Μάγια που αναφέρει την ημερομηνία 2012, υποδηλώνει ότι αναφέρεται στο τέλος μιας ημερολογιακής εποχής και όχι σε μία αποκάλυψη, δηλώνει ο ερευνητής κωδικών των Μάγια, Σβεν Γκρόνεμεγιερ...

Η ημερομηνία ήταν "αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας", προσθέτει ο ερευνητής, ο οποίος ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα ότι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτούσε για τους Μάγια την επιστροφή ενός θεού τους, του Μπόλον Γιόκτε, θεού της δημιουργίας και του πολέμου, ο οποίος αναμενόταν να "επιστρέψει" το 2012.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου περίπου 400 ετών, στις οποίες ήταν χωρισμένο το ημερολόγιο των Μάγια.

Να σημειωθεί πώς αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια να αναιρεθεί η φημολογία που αναφέρει ότι οι Μάγια προέβλεψαν το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, ανέφερε ότι οι φήμες περί ενός καταστροφικού γεγονότος στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μόνο δύο από τα 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα αναφέρουν την ημερομηνία 2012 και κανένα από αυτά δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου.

"Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια", ανέφερε ανακοίνωση του Ινστιτούτου. Πηγή: cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com