Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

FINANCIAL TIMES: ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Η Γερμανία ήταν η μεγάλη κερδισμένη της ευρωζώνη και τώρα πρέπει να πληρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο του κόστους για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, υποστηρίζει ο Σεμπάστιαν Μάλαμπι, αρθρογράφος των Financial Times...

Καλεί τους Γερμανούς να ξαεχάσουν τον "αγαπημένο στη Β. Ευρώπη" μύθο, ότι οι χώρες του Νότου έδρεψαν καρπούς από την ένωση χωρίς να το αξίζουν και να αναγνωρίσουν ότι η Γερμανία είχε μυριάδες οφέλη από το κοινό νόμισμα. Ο αρθρογράφος κάνει αναφορά στην ώθηση που έδωσε το ευρώ στις γερμανικές εξαγωγές και σημειώνει ότι αν η Περιφέρεια βρισκόταν εκτός ευρωζώνης θα αντιμετώπιζε μεν σήμερα ένα οικονομικό σοκ, αλλά αυτό δεν θα συνοδευόταν και από μία κρίση ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το κοινό νόμισμα βοηθά την εισροή κεφαλαίων από την περιφέρεια της ευρωζώνης, καθώς διευκολύνει την επένδυση σε γερμανικά ομόλογα. Αντιθέτως, στερεί από τα κράτη της περιφέρειας τα χρήματα εσωτερικών επενδυτών, που παραδοσιακά χρησίμευαν ως "μαξιλαράκι", καθιστώντας τες ευάλωτες στις πιέσεις των αγορών.

"Αντί να περιφρονεί τους χαμένους, η Γερμανία πρέπει να μοιραστεί τα λάφυρα", υπογραμμίζει. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com