Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Έρευνα που διεξήχθη με περισσότερα από 1500 άτομα σε ΗΠΑ και Βρετανία, απέδειξε ότι οι άντρες την «πατάνε» πιο εύκολα απ’ ότι οι γυναίκες σε απατές στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook...

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο προσεκτικές σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη των προσωπικών τους στοιχείων, αλλά και σε έναν άλλο παράγοντα: το σεξουαλικό.

Τη μελέτη διεξήγαγε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Bitdefender, η οποία αποφάνθηκε ότι οι άντρες είναι λίγο πιο δεκτικοί στο να θαμπωθούν από μία όμορφη παρουσία που θα τους προσθέσει ως φίλο.

Έτσι μόλις, δεχθούν να γίνουν φίλοι, τότε απλόχερα προσφέρουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, αφήνοντας τον εαυτό τους εκτεθειμένο.

Μελετώντας τη συμπεριφορά 1614 αντρών και γυναικών σε Αγγλία και Αμερική, αποκαλύφθηκε ότι οι άντρες ήταν πιο πιθανό να αποδεχθούν φιλίες, να κοινοποιήσουν την τοποθεσία τους, να αγνοήσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου, να αφήσουν το λογαριασμό τους ανοιχτό για όλους και να μη διαβάσουν την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων οποιασδήποτε σελίδας κοινωνικού περιεχομένου.

Διαφορές υπήρξαν και σε ό,τι αφορά και τις ενέργειας στις οποίες προέβαιναν σχετικά με τους άλλους χρήστες του διαδικτύου. Η μελέτη έδειξε ότι το 64.2% των γυναικών απέρριπταν τα αιτήματα φιλίας από αγνώστους, ενώ μόλις το 55.4% των αντρών έκανε το ίδιο.

Επιπλέον οι Αμερικανοί φάνηκαν πιο ριψοκίνδυνοι από ότι οι Βρετανοί στη διαδικτυακή κοινωνική συμπεριφορά τους. Πηγή: techit.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com