Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΖΗΤΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ EΝΩΣΗ

Απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στα αυτοκίνητα ζήτησε σήμερα η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA).Η Ένωση επικαλείται στοιχεία από σχετικές επιστημονικές έρευνες σύμφωνα με τα οποία τα επίπεδα των τοξινών μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι έως και 23 φορές υψηλότερα από εκείνα μέσα σε ένα μπαρ όπου επιτρέπεται το κάπνισμα...

Αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των παιδιών καθώς και των μη καπνιζόντων ενηλίκων θα είναι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, ακόμη κι αν στο όχημα δεν επιβαίνουν άλλοι.

Προσθέτει ότι οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο παθητικό κάπνισμα καθώς ο οργανισμός τους απορροφά περισσότερες τοξίνες και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο ανεπτυγμένο.

Η απαγόρευση δεν ισχύει επί του παρόντος σε καμία περιοχή της Αγγλίας. Ωστόσο οι βουλευτές στη Βόρεια Ιρλανδία πρόκειται να συζητήσουν το θέμα.

Στο μεταξύ, στην Ουαλία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους από το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αν αυτή δεν επιτύχει κατά τα επόμενα τρία χρόνια τότε θα εφαρμοστεί η απαγόρευση.

Στην Αγγλία και τη Σκοτία πάντως δεν εξετάζεται η ψήφιση σχετικού νόμου.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, πρώην καπνιστής ο ίδιος, δήλωσε ότι στηρίζει την παρούσα απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Η Πολυκομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για το Κάπνισμα και την Υγεία αναφέρει ότι μία άμεση απαγόρευση θα ήταν "αντιπαραγωγική" καθώς απαιτείται ομοφωνία στην κοινωνία πριν από την λήψη ενός τέτοιου μέτρου και επισημαίνει ότι ο έλεγχος για την τήρηση του μέτρου είναι δύσκολος.

Αντίθετα, η BMA θεωρεί ότι η απαγόρευση είναι εύκολο να ελεγχθεί και προσθέτει ότι θα είχε επιπροσθέτως και το όφελος της πιθανής βελτίωσης της ασφάλειας καθώς το κάπνισμα μπορεί να αποσπά την προσοχή του οδηγού. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com