Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία στο σύνολο τους κάνουν και σήμερα αναφορά στο πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Στην πλειοψηφία τους τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν τις διαφωνίες στις οποίες οφείλεται η καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης πιθανότατα θα παρουσιαστεί σήμερα...

Το Associated Press και το BBC μεταδίδουν ότι έπειτα από τρεις ημέρες άκαρπων συνομιλιών η σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές της Αθήνας, μετέδωσε τα ξημερώματα ότι υπάρχει εμπλοκή στο σχέδιο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος και αυτό παρατείνει το πολιτικό κενό, τη στιγμή που η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία. Μάλιστα, πηγές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο ότι εξετάζονται και άλλες υποψηφιότητες.

Τόσο το Reuters όσο και η Wall Street Journal υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους όρους που έθεσε ο Λ.Παπαδήμος ήταν να αντικατασταθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης -όρος με τον οποίο διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η WSJ, στο άρθρο της υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα παρατείνει το σασπένς για τον νέο πρωθυπουργό», γράφει ότι ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε σε κομματικά στελέχη ότι δεν θα αναλάβει καμία άλλη θέση σε κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο, πλην αυτής του υπουργού Οικονομικών. Η εφημερίδα σημειώνει, ακόμη, ότι πρόβλημα προέκυψε και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να υπογράψει τη δεσμευτική επιστολή προς τις Βρυξέλλες για τη δανειακή σύμβαση.

«Οι διαφωνίες στην Ελλάδα καθυστερούν την επιλογή του νέου πρωθυπουργού» γράφουν οι New York Times. Η εφημερίδα τονίζει ότι μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης οι Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς διαφωνούσαν για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και πως στη διαμάχη αυτή ήρθε να προστεθεί και η άρνηση του προέδρου της ΝΔ να υπογράψει το δεσμευτικό κείμενο που ζητούν οι εταίροι.

Στις γραπτές εγγυήσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με το Bloomberg ο πρόεδρος της ΝΔ αντέδρασε οργισμένα στην απαίτηση των Ευρωπαίων να υπογράψει ότι αποδέχεται τα μέτρα που θα συνοδεύουν το πακέτο των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com