Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ένα γενετικό τεστ που επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάλυση 50 διαφορετικών θέσεων επάνω σε 14 διαφορετικά γονίδια τα οποία σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες. Το τεστ δοκιμάστηκε επιτυχώς στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και τώρα δοκιμάζεται στον καρκίνο του μαστού, του εγκεφάλου και του παχέως εντέρου...

Στόχος του τεστ είναι να εντοπίσει σε πολύ πρώιμο στάδιο μεταλλάξεις οι οποίες πιθανόν να ευθύνονται για την εμφάνιση της νόσου. Αυτή η γνώση επιτρέπει στους ογκολόγους να επιλέξουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή για κάθε ασθενή.

Η ολοένα αυξανόμενη γνώση των γενετικών παραμέτρων που συμβάλλουν στην δημιουργία των καρκινικών όγκων, έχει καταστήσει εφικτή τη γενετική ανάλυση προκειμένου να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ένα τεστ επιτρέπει ταυτόχρονη εξέταση πολλών γενετικών θέσεων.

Κατάλληλη θεραπευτική αγωγή

Το τεστ ονομάζεται SNaPshot και, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που το δοκίμασαν σε 589 ασθενείς, αποτελεί πράγματι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο. Ειδικότερα, οι αμερικανοί γιατροί μπόρεσαν να επιλέξουν το κατάλληλο φάρμακο για τους ασθενείς τους: διαπίστωσαν ότι η ανταπόκριση των ασθενών στις θεραπείες αυξήθηκε στο 60-70%, ενώ συνήθως δεν ξεπερνά το 20-30%.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής αξιολόγησης του τεστ αναφέρονται στην επιθεώρηση «Annals of Oncology», ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την χρήση του σε άλλους καρκίνους. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com