Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ Κ. ΓΙΑΝΝΙΚΟ

Ποινική δίωξη για κακούργημα, για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους πάνω από 75.000 ευρώ, άσκησε πριν από λίγο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Νίκος Ορνεράκης κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Alter και επιχειρηματία κ. Κ. Γιαννίκου. Οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και έως τότε θα κρατείται...

Η κατηγορία αφορά στη μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,2 εκατ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου έως και Οκτωβρίου του 2011.

Χρόνο για να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, ζήτησε ο Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος φέρεται να αμφισβητεί την νομιμότητα της σύλληψης του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Ηλία Αναγνωστόπουλο, από την στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του νομίμου εκπροσώπου της. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τελούν υπό δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Γιαννίκου και ταυτόχρονα υπάρχει αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου σε βάρος του. Η πλευρά του κ. Γιαννίκου τονίζει επίσης ότι είναι ποινικό αδίκημα η κατ΄ επιλογή πληρωμή πιστωτών της εταιρείας, ακόμα και αν αυτή (η πληρωμή) αφορά χρέη προς το δημόσιο.

Ο κατηγορούμενος εκτιμά ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε σε σύλληψη του, θεωρώντας ότι η διαδικασία του άρθρου 99 έχει αδρανήσει. Η υπεράσπιση Γιαννίκου όμως τονίζει ότι αυτό που συνέβη είναι η παραίτηση του μεσολαβητή που όρισε το δικαστήριο και ο διορισμός, πριν από λίγες ημέρες, νέου μεσολαβητή.

Το κανάλι φέρεται να έχει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους 380 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμες ύψους 170 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Αύγουστο, με απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο κίνησε τη διαδικασία για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99.

Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έγινε τη Δευτέρα στη Βούλα καθώς ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Alter κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 1.200.000 ευρω.

Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου υπήρξε ύστερα από σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και κατόπιν συνεργασίας του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος εξέδωσε προ ολίγων ωρών σχετική παραγγελία.

Τη σύλληψη δεν ανέλαβε η Οικονομική Αστυνομία όπως είχε συμβεί με τους κ.κ. Πετζετάκι, Λεβή και άλλους αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά από εντολές που έδωσε ο διοικητής την υπηρεσίας κ. Ιωαννης Δικόπουλος. Υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι θα συνεχισθούν οι συλλήψεις και άλλων φοροφυγάδων με βάση μια σχετική λίστα εκατοντάδων προσώπων η συγκεκριμένη ελεγκτική υπηρεσία.

Οι υποχρεώσεις του καναλιού αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

Δ.Ο.Υ.

8. 075.500 ευρώ

ΙΚΑ

6.660.000 ευρώ

Εργαζόμενοι

9.200.000 ευρώ

Τράπεζες βραχυπρόθεσμα χρέη

111.486.000 ευρώ

Ομολογιακά δάνεια

107.720.000 ευρώ

Προμηθευτές – χρέη σε διαφημιστές (επιστροφές)

περίπου 200 εκατ. ευρώ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

5.306.000 ευρώ

Ανοιχτοί λογαριασμοί

11.983.000 ευρώ

Σφραγισμένες επιταγές

2.110.000 ευρώ

Όλα αυτά συνολικά 450 εκατ. ευρώ είναι το οικονομικό «άνοιγμα» του σταθμού.
Πηγή: tovima.gr, newsbomb.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com