Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Μέχρι την Τρίτη αναμένεται να συνεχιστεί το χειμωνιάτικο σκηνικό, με βροχές, καταιγίδες, χιόνια, κρύο και ισχυρούς ανέμους, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως την Πέμπτη...

Από το πρωί της Δευτέρας, σημειώνεται χιονόπτωση στην Πάρνηθα, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η λεωφ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ αναγκαίες είναι οι αλυσίδες.

Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στα πελάγη, η ένταση των οποίων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνει κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο.

Για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μόνο κλειστού τύπου, ενώ δεν γίνονται δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Κλειστά παραμένουν από το βράδυ της Κυριακής τα δυο πορθμεία στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με προορισμό το νησί της Θάσου. Λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων, που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καβάλας, κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Κεραμωτή - Λιμένα.

Κλειστή παραμένει επίσης και η πορθμειακή γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων έντασης οκτώ μποφόρ που πνέουν το Θρακικό Πέλαγος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν στη διάρκεια της ημέρας, γι' αυτό καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν αναχωρήσουν, να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Η Τροχαία Ξάνθης συστήνει στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων που κινούνται στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από τον κόμβο Βαβιάνου μέχρι και έξω από την Κομοτηνή, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην παραπάνω περιοχή.

Παγετός και ισχυροί άνεμοι

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στα νότια Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πιθανό να σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανόν το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com