Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Το δικαίωμα της αντικατάστασης φαρμάκων με παρόμοια σκευάσματα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου κάνουν λόγο για σημαντικές ελλείψεις σκευασμάτων στην ελληνική αγορά...

Κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στο αίτημα των φαρμακοποιών και διευκρίνισε ότι θα το εξετάσει.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι από την ελληνική αγορά λείπουν ακόμη και φάρμακα πρώτης ανάγκης, όπως είναι αντικαρκινικά, παυσίπονα και αντιυπερτασικά.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος διευκρίνισε ότι τα κενά αυτά προκύπτουν εξαιτίας των πιέσεων των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες δεν δέχονται πλέον την επί πιστώσει προμήθεια φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να έχουν το δικαίωμα αντικατάστασης του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με άλλο που είναι διαθέσιμο και έχει την ίδια δραστική ουσία.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης πρέπει να γίνει και δια του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Νέο ραντεβού του υπουργείου Υγείας και των φαρμακοποιών ορίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com