Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από τεχνοκράτες αποτελείται η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία με τον Μάριο Μόντι να αποδέχεται και τυπικά τη θέση του Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο...

Ο Μάριο Μόντι, αναλαμβάνει προσωπικά και το υπουργείο Οικονομικών, ενώ συνολικά οι υπουργοί του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι έντεκα.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ το κυβερνητικό πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο στην ιταλική Γερουσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρέσβης στις ΗΠΑ Τζούλιο Τέρτσι Ντι Σαντ' Άγκατα.

Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει η Άννα Μαρία Καντσελιέρι, νομάρχης στην Μπολόνια και υπουργός Δικαιοσύνης η Πάολα Σεβερίνο, δικηγόρος και υποδιευθύντρια του πανεπιστημίου Luiss, που ανήκει στην Ένωση Βιομηχάνων.

Για το υπουργείο Παιδείας επελέγη ο Φραντσέσκο Προφούμο, επικεφαλής του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών και για εκείνο της Άμυνας ο ναύαρχος Τζαμπάολο Ντι Πάολα, πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ιντέζα Σαν Πάολο, Κοράντο Πάσερα, είναι ο νέος υπουργός Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Η Έλσα Φορνέρο, οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο του Τορίνο, αναλαμβάνει τουπουργείο Εργασίας.

Πέντε πρόσωπα ονομάστηκαν υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου και πρόκειται επίσης για τεχνοκράτες.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι «η απουσία πολιτικών θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ριζώσει στο κοινοβούλιο και στις πολιτικές δυνάμεις.

Οι πολιτικές δυνάμεις, έχουν, άλλωστε, πλήρη επίγνωση της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα».

Ο Μόντι, τόνισε ότι το υπουργείο Υποδομών και Οικονομικής Ανάπτυξης θα είναι ενιαίο για να επιτευχθεί ουσιαστικότερο αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η παρουσία τριών γυναικών σε υπουργεία-κλειδιά θα είναι βασικής σημασίας για την επιτυχία της κυβέρνησης. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com