Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΕ… ΔΟΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο δεν άφησε καμία αμφιβολία. Θα παραιτηθεί, μόλις εγκριθεί το πακέτο για τις περικοπές και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.....

«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα στις αγορές ότι παίρνουμε την κατάσταση στα σοβαρά», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι αυτές τις στιγμές το εθνικό συμφέρον προηγείται οποιωνδήποτε άλλων επιλογών, όπως π.χ. «ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός».

Τάδε έφη Μπερλουσκόνι και η αντιπολίτευση έλαβε το μήνυμα: ο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί, αλλά σε δόσεις. Και το χειρότερο: η αντιπολίτευση πρέπει να τον στηρίξει και να κάνει και αυτή θυσίες…σε δόσεις.

Χωρίς χρονοδιάγραμμα παραίτηση και έγκριση πακέτου

Χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του πακέτου και για την παραίτηση του Μπερλουσκόνι δεν υφίσταται, άρα το πάνω χέρι στη διαχείριση της κυβερνητικής κρίσης έχει ο Καβαλιέρε, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να δηλώσει ως «μόνη δυνατότητα την προκήρυξη νέων εκλογών» και όχι τη μεταβατική κυβέρνηση.

Αντίθετα η αντιπολίτευση επιδιώκει μια μεταβατική κυβέρνηση και δηλώνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμούς. Προτείνει μάλιστα ως κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό τον Μάριο Μόντι, πρώην κοινοτικό επίτροπο. Στελέχη του κόμματος ‘Λαός της Ελευθερίας’ του Μπερλουσκόνι προαλείφουν τον Αντζελίνο Αλφάνο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, έμπιστο του Καβαλιέρε.

Πολιτικοί παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι η πρόταση αυτή είναι εντελώς ανεδαφική, διότι ο Αλφάνο ως έμπιστος του Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη βουλή. Το σύνδρομο της Ελλάδας απειλεί και την Ιταλία; Αναρωτιούνται Ιταλοί σχολιαστές παραπέμποντας στις ατέρμονες διαβουλεύσεις των Ελλήνων πολιτικών για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και υπενθυμίζοντας πως σήμερα άρχισαν το έργο τους οι ‘κοινοτικοί ελεγκτές’.

Στόχος του ελέγχου είναι να διαπιστώσουν τις πραγματικές δυνατότητες της Ιταλίας για την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να φέρει στη βουλή ο Μπερλουσκόνι. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com