Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΔΕΗ

Σε -προσωρινή- αναστολή των διακοπών του ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν πλήρωσαν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων προχωράει η ΔΕΗ, έπειτα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα συνδικαλιστές της ΔΕΗ πραγματοποιούν κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων...

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος τόνισε πως η κατάληψη γίνεται: "για να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου".

Από τη μεριά της η ΔΕΗ τόνισε πως η απόφαση για την προσωρινή αναστολή διακοπών ρεύματος, δίνει απλώς μερικές μέρες ρεύμα ακόμη σε καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων.

Αυτό για να προλάβει το ΥΠΟΙΚ και να θεσπίσει τις ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμωνας Στεριώτης, οι εντολές διακοπής ρεύματος θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

"Ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου." δήλωσε. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com