Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΛΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ; ΦΤΥΣΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ!

Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι άρρωστος, πόσο μάλλον όταν κρίνεται αναγκαία η επίσκεψη στο γιατρό. Ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι σύντομα το τηλέφωνο θα αντικαταστήσει το γιατρό, παρέχοντας στον ασθενή άμεση διάγνωση με μία απλή -πλην όμως αηδιαστική- κίνηση: ένα φτύσιμο στην οθόνη του!...

Η ιδέα ανήκει σε μια ερευνητική ομάδα του Advanced Institute for Science and Technology στην Κορέα, που θεωρεί ότι σύντομα τα κινητά τηλέφωνα θα εξαλείψουν την ανάγκη για εξετάσεις αίματος και ούρων.

Ως γνωστόν, οι περισσότερες οθόνες σήμερα είναι capacitive, που σημαίνει ότι λειτουργούν χάρη σε ένα ηλεκτρικά φορτισμένο στοιχείο του δαχτύλου μας.Με τον ίδιο τρόπο που ανιχνεύουν το άγγιγμα του χρήστη, οι επιστήμονες θεωρούν ότι σύντομα θα αναλύουν το σάλιο.

Προς το παρόν, έχουν πειραματιστεί πάνω στα βακτήρια που προκαλούν χλαμύδια κάνοντας χρήση μιας multi-touch οθόνης σε μέγεθος iPhone και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Σύντομα, σκοπεύουν να εξελίξουν την τεχνική προκειμένου να παρέχει διάγνωση για μια ευρεία γκάμα ασθενειών.

Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, το σίγουρο είναι ότι θα το σκεφτόμαστε πάρα πολύ πριν αγγίξουμε ένα ξένο τηλέφωνο… Πηγή: techgear.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com