Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Σε ανακοινώσεις προχώρησαν τα κόμματα, έπειτα από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 σήμερα στη Βουλή. Επιφυλακτικοί για την επίτευξη των στόχων εμφανίστηκαν ακόμη και εκπρόσωποι δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση...

Ως προϋπολογισμό πτώχευσης του λαού και φοροεξόντωσής του, χαρακτηρίζει τον κατατεθέντα προϋπολογισμό το ΚΚΕ τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι: "Η νέα άγρια φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα συμβαδίζει με την προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων. Σε σχέση με το 2011, ενώ τα φορολογικά έσοδα από φυσικά πρόσωπα θα αυξηθούν κατά 29%, τα έσοδα από επιχειρήσεις θα μειωθούν ακόμα περισσότερο κατά 22%. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι συντάξεις και οι παροχές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Εκτός από τις απώλειες 12 δισ. περίπου λόγω του «κουρέματος» των αποθεματικών, μειώνουν κατά 9,1% την ήδη δραστικά μειωμένη κρατική επιχορήγησή τους. Πρόκειται για σφαγή και όχι για μειώσεις, καθώς η χρηματοδότηση του ΙΚΑ θα μειωθεί κατά 41,6% και για τον ΟΑΕΕ κατά 10,6%. Ταυτόχρονα οι νέες περικοπές στους μισθούς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια θα οδηγήσουν τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση, σε σκληρή δοκιμασία και σε σοβαρούς κινδύνους σε ό,τι αφορά ακόμα και στην διατροφή της καθώς και στην εξασφάλιση βασικών αναγκών για φάρμακα και περίθαλψη."

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Από την ευχή μέχρι το αποτέλεσμα υπάρχει μεγάλη απόσταση… ».

"Η έλλειψη της παραμικρής απόκλισης από τη μνημονιακή πολιτική, που αποτελεί την κόκκινη γραμμή που συνδέει τις δύο κυβερνήσεις, καταδεικνύει το προφανές, ότι ο κ. Παπαδήμος δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι: ένας διεκπεραιωτής της μνημονιακής πολιτικής υπό τις ευλογίες της τρόικας και του μνημονιακού τόξου στη χώρα μας", αναφέρει το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ. Ο Προϋπολογισμός του 2012 είναι ξεκάθαρα ένας ταξικός προϋπολογισμός ενταγμένος μέχρι κεραίας στη λογική των Μνημονίων. Η κυβέρνηση Παπαδήμου κάνει σαφείς τις προθέσεις της απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος αντίστασης, όπως διδαχτήκαμε από τη μοίρα του κ. Παπανδρέου. καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

«Συμβατικός» είναι ο νέος προϋπολογισμός για τη ΔΗΜΑΡ, με ενδεικτικά μεγέθη και εικονικά στοιχεία. Το κόμμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Κατατίθεται προκλητικά όταν πριν από τρεις ημέρες τα στοιχεία εκτέλεσης του 10μήνου δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα κυβερνητικά επιτελεία σταθερά υπολείπονται στα έσοδα, υπερβάλλουν στις δαπάνες και μειώνουν εξακολουθητικά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάθεση του προϋπολογισμού, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε από τη Θράκη: «Θα δούμε τον προϋπολογισμό με πολύ προσοχή. Όπως ξέρετε η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όμως είμαστε ένα κόμμα το οποίο με πολύ μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα θα μελετήσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό, για να δούμε αν υπάρχουν οι δυνατότητες βελτίωσης κάποιων αποφάσεων, οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον κόσμο αυτή την εποχή». Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com