Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί την Ελλάδα και 15 ακόμα χώρες-μέλη ότι θα παραπεμφθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν εφαρμόσουν άμεσα τους νέους κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες. Η νομοθεσία, για την οποία είχε δοθεί προθεσμία μέχρι το Μάιο, έχει ως κύριο στόχο την προστασία των καταναλωτών από αυθαιρεσίες των εταιρειών επικοινωνίας...

Η επιστολή «αιτιολογημένης γνώμης» που έστειλε η Κομισιόν επισημαίνει ότι η ανεπαρκής μεταφορά των νέων κανόνων στην εθνική νομοθεσία περιορίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών στις εν λόγω 16 χώρες.

Αλλαγή παρόχου αυθημερόν

Με τη νέα νομοθεσία, οι χρήστες αποκτούν νέα δικαιώματα όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία , τις κινητές υπηρεσίες και την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, θα έχουν το δικαίωμα αλλαγής τηλεπικοινωνιακού φορέα αυθημερόν, χωρίς αλλαγή του τηλεφωνικού αριθμού, καθώς και το δικαίωμα σαφούς πληροφόρησης ως προς τις πρακτικές διαχείρισης της κίνησης δεδομένων που χρησιμοποιούν οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών.

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν έχουν μεταφέρει πλήρως τη νέα νομοθεσία κινδυνεύουν όχι μόνο να παραπεμφθούν αλλά και να τους επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις.

Οι 16 χώρες-μέλη είναι η Ελλάδα, η Aυστρία, το Bέλγιο, η Bουλγαρία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Iταλία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Ισπανία. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com