Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Νέες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη και την Παρασκευή, από τις 11 το πρωί έως και τις 3.30 το απόγευμα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ κατά τη γενική συνέλευση της Δευτέρας. Παράλληλα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και στάση εργασίας 11 το πρωί με 4 το απόγευμα, την επόμενη ημέρα, προκείμενου να πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση...

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ακινητοποιημένοι για πάνω από 4 ώρες θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά Μέσα Σταθερής Τροχιάς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η στάση εργασίας στο Τραμ θα αρχίζει στις 12 και θα τελειώσει στις 4 το απόγευμα.

Περίπου μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας, τα συγκεκριμένα μέσα δεν θα λειτουργούν, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να μπουν και να βγουν από τα αμαξοστάσια.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ στις 7 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Νέο Φάληρο.

Οι εκπαιδευτικοί σε 48-ωρη απεργία κατά συγχωνεύσεων σχολείων

Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισαν δάσκαλοι και καθηγητές για τις 22 και 23 του μήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι συγχωνεύσεις των σχολείων, αποτέλεσαν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων της ΟΛΜΕ (ΕΛΜΕ) που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αθήνα.

Τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις δεν είναι παιδαγωγικά, αλλά κυρίως οικονομικά και στόχος είναι οι περικοπές εξόδων σε βάρος των εκπαιδευτικών αναγκών, υποστήριξαν οι καθηγητές.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ υπερψήφισαν τελικά την εισήγηση της ΟΛΜΕ, για 48ωρη απεργία στις 22 και 23 του μήνα μαζί με τους δασκάλους της ΔΟΕ, τρίωρη στάση εργασίας στις 10 του μήνα για τα επικουρικά ταμεία και ενημερωτική καμπάνια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία της χώρας.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε με ψήφους 57 υπέρ έναντι 18 κατά (βρέθηκαν 2 λευκά). Οι καθηγητές αποφάσισαν ακόμη να συντονιστούν με τις Ομοσπονδίες των γονέων για να λάβουν κοινές αποφάσεις. Η νέα γενική συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ θα γίνει στις 4 Μαρτίου με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Συνεχίζουν τις απεργίες γιατροί και φαρμακοποιοί

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στη Βουλή.

Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν προγραμματίσει 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν από τη Δευτέρα μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου. Τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι γιατροί συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας και ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία ενώ κάνουν επίσης λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο.

Με απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί πανιατρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν - χωρίς οικονομική επιβάρυνση - να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς γιατρούς στον χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17). Απείλησε, επίσης, με πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος των ιατρών που δε θα συμμετάσχουν στις απεργίες.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Πηγή: skai.gr, tovima.gr, enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com