Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ

Ένα νέο πειραματικό εμβόλιο κατά της ελονοσίας δείχνει να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την προστασία των παιδιών από τη νόσο, έπειτα από μια μικρή κλινική δοκιμή που έγινε στο Μαλί, δείχνει μελέτη που δημοσιεύτηκε, χθες, στις ΗΠΑ...

Μια διεθνής ομάδα γιατρών χορήγησε το εμβόλιο σε παιδιά που επελέγησαν τυχαία, ηλικίας ενός έως έξι ετών, σε αγροτική ζώνη του Μαλί. Ορισμένα από τα παιδιά αυτά έλαβαν μία ή τρεις δόσεις του εμβολίου, ενώ σε άλλα χορηγήθηκε μόνον ένα αντιλυσσικό εμβόλιο.

Η τριπλή δόση του εμβολίου κατά της ελονοσίας δεν παρουσίασε κινδύνους, ήταν καλά ανεκτή και είχε μεγάλη ανοσοποιητική δράση, η οποία διήρκεσε τουλάχιστον έναν χρόνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής αυτής δοκιμής, της οποίας ηγήθηκαν ερευνητές του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, στις ανατολικές ΗΠΑ.

Στη δοκιμή αυτή μετείχαν κυρίως γιατροί του Πανεπιστημίου του Μπαμακό στο Μαλί, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline Biologicals (GSK), τα Αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και η Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).

Μετά την εμφανή επιτυχία που είχε κατά την πρώτη του κλινική δοκιμή (φάση 1), η ίδια διεθνής ομάδα όπως και ευρωπαίοι ερευνητές αποφάσισαν να δοκιμάσουν το εμβόλιο σε διευρυμένη ομάδα 400 παιδιών στο Μαλί.

Το εμβόλιο αυτό, το οποίο ονομάζεται FMP2.1/AS02A και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Ινστιτούτο Έρευνας του αμερικανικού στρατού Ουόλτερ Ριντ και της GSK, αποσκοπεί στην προστασία από την ελονοσία ακριβώς από τη στιγμή που το παράσιτο που προκαλεί τη νόσο εισέρχεται στο αίμα του θύματος και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται, διευκρινίζουν οι επιστήμονες που συνέταξαν τη σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην PLoS ONE, την έκδοση στο διαδίκτυο της επιθεώρησης Public Library of Science. Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com