Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Β. ΟΥΓΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Το όνομα Βίκτορ Ουγκό θα λάβουν τα γαλλικά πολιτιστικά κέντρα και ινστιτούτα στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα σήμα κατατεθέν για το γαλλικό πολιτιστικό δίκτυο, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε στη Γερμανία και το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Ισπανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές...

"Το όνομα Βίκτορ Ουγκό για αυτά τα κέντρα έχει συμφωνηθεί. Στόχος είναι η καλύτερη προβολή των γαλλικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο εξωτερικό" δήλωσε διπλωμάτης.

Ο Βίκτορ Ουγκό (1802- 1885) ήταν ο μεγαλύτερος Γάλλος συγγραφέας του 19ου αιώνα, που δημιούργησε πλήθος σημαντικών ποιητικών συλλογών και μυθιστορημάτων, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός με το αριστούργημά του "Οι Άθλιοι".

Επικεφαλής του σχεδίου είναι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος στοχεύει να καταστήσει περισσότερο συνεκτικές τις γαλλικές πολιτιστικές επενδύσεις στο εξωτερικό.

Σε 160 χώρες, η Γαλλία έχει 135 κέντρα και ινστιτούτα που συνεργάζονται με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και ένα δίκτυο 1.000 κέντρων διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας. Πηγή: http://www.skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com