Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΟΥΧΑ «ZARA»ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Χαράς ευαγγέλια για τις απανταχού γυναίκες, καθώς τα δημοφιλέστατα ρούχα της φίρμας «Ζara» θα αρχίσουν από φέτος να πουλιούνται πλέον και μέσα από το διαδίκτυο.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στη Μαδρίτη από την ισπανική εταιρία Inditex, την μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ενδυμάτων στην Ευρώπη, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του σήματος “Zara”...

Η αρχή των online πωλήσεων θα γίνει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Πορτογαλία), ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πάμπλο Ίσλα έκανε λόγο για «σημαντικό στρατηγικό βήμα».

Η εταιρία πειραματίστηκε πρόσφατα με τις online πωλήσεις στην χώρα της.

Η σουηδική H & M, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων στην Ευρώπη, ήδη πουλά τα ρούχα της μέσω Ίντερνετ σε πολλές χώρες (Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία), ενώ η αμερικανική Gap κάνει το ίδιο στις ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία της Inditex έρχεται μετά από την πτώση των πωλήσεων των ρούχων της στην Ισπανία, που συνεισφέρει περίπου το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών της.

Η Inditex, που εκτός από τα Zara, διαθέτει τα εμπορικά σήματα Massimo Dutti και Bershka, εμφάνισε καθαρά κέρδη 375 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009, μειωμένα κατά 8% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2008.

Αντίθετα, οι πωλήσεις της φέτος αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος η ισπανική εταιρία έχει ανοίξει ακόμα 166 σημεία πώλησης, ανεβάζοντας πλέον σε 4.430 τα καταστήματά της σε 73 χώρες, εμφανίζοντας ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη στην κινεζική και την ινδική αγορά. Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com